Az egyik délután gyorsan összedobtam egy csokis-áfonyás minimuffint, rém egyszerű és gyors. Szokásos muffin alaprecept, most csokival, aszalt áfonyával, pöttyös köntösben. A kollégák örültek neki.
Hozzávalók:
1 tojás,
1 joghurt,
1 dl olaj,
12 dkg cukor,
17 dkg liszt,
fél zacskó sütőpor,
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
egy marék aszalt áfonya,
fél tábla 60%-os étcsokoládé feldarabolva
Most is “az egyetlen edény koszolós” módszert választottam. A tojást, joghurtot, olajat, cukrot kézi habverővel összekevertem egy keverőtálban, aztán hozzáadtam a kakaóport, sütőport, áfonyát, feldarabolt csokoládét, majd a végén a lisztet. A végén csak sima kanállal összekevertem. Minimuffin-formába kapszlikat tettem, majd ebbe kanalaztam háromnegyedéig a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15-17 percig légkeveréses módban.