Húsvéti répatortás cupcake

répatorta muffin
Ha húsvét, akkor nyuszi, akkor tavasz, akkor répa és virágok, így adta magát, hogy répatortás muffin készüljön marcipános virágdíszítéssel.

Hozzávalók:
nedves rész:
1 joghurt
80 ml olaj
100 g cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 répa (nekem 80 gramm volt a kettő megpucolva)
fél marék kandírozott narancshéj (lehet helyette mazsola, de nálunk nem szeretik)
száraz rész:
120 gramm liszt
50 gramm zabpehely (kisebb szemű)
1 teáskanál sütőpor
a díszítéshez:
150 gramm fehér marcipán
1 evőkanál porcukor/keményítő is lehet
marcipán virágok/répa (ezt lehet készíteni is, venni talán egyszerűbb)
Az elkészítés roppant egyszerű, egy edényes folyamat. Egy nagyobb műanyagtálban összekeverjük a nedves részt, én kézi habverővel szoktam, majd hozzáadom a száraz részt, ezt már sima evőkanállal keverem össze.
A muffintepsit kibélelem a kapszlikkal, majd háromnegyedik belekanalazom a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 18 percig sütöm.
Amikor megsültek, megvárom, hogy kihűljenek, utána díszítem a marcipánnal. A fehér marcipánt gyúrom egy kicsit, hogy puha legyen, majd porcukorral meghintem a gyúródeszkát, és kinyújtom vékonyra a marcipánt. Kör alakú formát vágok ki belőle, a legjobb a virágos szélű kiszúróval. Ráteszem a kihűlt muffinok tetejére (én most nem tettem krémet alá, így is rajta maradt), majd díszítem. A marcipánvirágok alját picit bevizeztem, úgy jobban odaragad a fehér marcipánra.
Húsvéti muffin
easter cupcake
répás muffin

Szólj hozzá!