Nincs is jobb annál, amikor az édes málna a karakteres mandulával kerül egy süteménybe. Hát így történt ez az eset is, hogy vettem pár kiló málnát, amiből aztán mandulás süteményt sütöttem. Nagyon jó ez a páros együtt, a süti pedig nagyon gyorsan el is készül.
Hozzávalók:
10 dkg darált mandula
10 dkg liszt
egy fél zacskó sütőpor
1 tojás
100 gramm joghurt (egy kis poharas)
12 dkg cukor
80 ml olaj
vanília aroma
400 gramm málna
A tojást, joghurtot, cukrot, vaníliás és olajat egy műanyag edénybe tettem, majd kézi habverővel elkevertem. Beleszitáltam a lisztet és a darált mandulát, majd a sütőport. Ha nincs kedved szitálni, akkor nem is kell, úgy is jó lesz. Egy kanállal elkevertem, majd egy kivajazott jénaiba öntöttem a masszát. A málnát megmostam, lecsöpögtettem és rászórtam a tésztára.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sült. Porcukorral tálaljuk.