Az ételművész – több, mint egy film!

burnt-posterÚj film került a mozikba, ami nemcsak a gasztroőrülteknek, és nem csak a nőknek, de még a férfiaknak is izgalmas lehet.

A sztori, hogy létezik Adam Jones, akit a jóképű Bradley Cooper alakít, és tuti hogy legalább háromféle kék kontaktlencsét használt a film alatt a hatás kedvéért, de jelentem bejött. Séfként dolgozott Párizsban, és ahogy a film angol címe is mutatja (Burnt), kiégett. A drogok, a pia és a nők bűvöletében élt, de most visszatér és az egymilliomodik osztriga megpucolása után újra séf akar lenni, hogy megszerezze a harmadik Michelin csillagot.

A film végig izgalmas, egy percét sem lehet unatkozással tölteni. Nagyon szórakoztató, többször is hangosan felnevetett az egész mozi a poénokon.

A sztori Londonban játszódik, és sikerült olyan képeket betenni a városról, hogy azonnal foglalnál repjegyet és utaznál is.

Szerelmi szál is van, a Sienna Miller alakította kislányát egyedül nevelő séf és főszereplőnk között alakul valami, de csírájában el is fojtják, mert ez itt most nem egy romantikus mozi.

A gasztro részeknél csak pislogtam, milyen technikák, milyen ételek, csak egy kép ízelítőül. Szinte korgott a gyomrom a film alatt, pedig betoltunk egy nagy popcornt.

burnt18f-6-web

De talán nem is ezek a legfontosabbak, hanem az, hogy a történet mondanivalója mennyire betalál. Hogy együtt a csapat minden célt el tud érni, csak össze kell fogniuk és beletenni szívüket és lelküket. Hogy a kudarcok után is fel kell állni és menni tovább.

Elgondolkoztam, hogy a mai világban hol van ez az összetartás egy csapaton belül és hol van az az alázat, amit a szakácsok tanúsítottak a séf irányában, és hol van ez a szenvedély, a tűz, amit beletettek a munkájukba, hogy hol van ez a fejlődni akarás, a cél eléréséért folytatott küzdelem. Sok minden van, amit az ember ilyenkor újra és újra átgondol… ha már csak egyszer élünk, akkor a munkánk, legyen a szenvedélyünk is és csináljuk úgy, hogy mindent beleadunk.

Na, de nem vagyok egy Coelho, hogy itt nagy életbölcsességeket fogalmazzak meg, inkább menjetek és nézzétek meg a filmet! Garantált szórakozás!

 

Szólj hozzá!