Így készíts tökéletes kuglófot!

kuglóf

Ez a legtökéletesebb kuglóf recept szerintem. Nagyon puha, még másnap is, finom, omlós… tényleg, ki kell próbálni. Egyszerű is, hamar kész van. Lehet kombinálni mindenfélével, akár mazsolát tenni bele, vagy mandulát, vagy banánt. De így magában csokoládéval lecsurgatva is mennyei.

A tészta egy nagy kuglófra elég, vagy egy tepsi kis kuglófra.

Hozzávalók:
20 dkg finom liszt
20 dkg porcukor
1/2 zacskó sütőpor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
kb 1 evőkanál keserű kakaó
liszt, vaj a forma kikenéséhez
a tetejére 100 gramm étcsokoládé, szeletelt mandula

1. A sütőt előmelegítem 150 fokra. A kuglófformát kivajazom, kilisztezem.
2. A lisztet összekeverem a sütőporral.
3. A tojásokat ketté választom és a sárgáját elkeverem a porcukorral, miután elkevertem hozzáadom a tejet, olajat fél decinként felváltva, utána hozzáadom a sütőporos-lisztet szépen csomómentes elkeverem. Én habverővel szoktam, úgy a leggyorsabb.
4. A tojásfehérjét habbá verem és hozzá adom óvatosan ehhez a lisztes tejes-olajos keverékhez.
5. Kivajazom, lisztezem a formát és a tészta egy részét beletöltöm a formákba. A maradékhoz hozzákeverem a kakaóport és azt is belekanalazom a formába.
6. A minikuglóf formáknál csak a 3/4-ig kell tölteni, mert szépen megemelkednek még.
Légkeveréses üzemmódban 150 fokon 35-40 percig sütöttem. Ha nagy kuglóf formát használunk, akkor kicsit tovább kell sütni, Tűpróbával ellenőrzőm, hogy megsült e.
7. Amikor kihűltek, akkor lecsurgatom őket az előzőleg vízgőz felett felolvasztott csokoládéval. Szeletelt mandulát is szórhatunk rá.

“Így készíts tökéletes kuglófot!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Ma megsütöttem. Tényleg nagyon puha a tésztája, és finom is!

    Válasz

Szólj hozzá!