Chilis-csokoládés álom cupcake – muszáj kipróbálni!

extra csokis muffin

Van az úgy, hogy az ember csokoládéfüggő. És nem kicsit. Ilyenkor rendszerint kell valami édességet készíteni. Szerencsére vannak barátok, akik ennek nagyon örülnek és elfogyasztják, amit sütök. Most megint rám jött, hogy valami extra csokoládésat készítsek. És persze van egy kis pikantériája is a dolognak, ugyanis, a csokoládés krém nem sima csokoládés krém. Hanem csilis. Persze a gyerekverzió csilimentes volt.

Hozzávalók:
Muffinhoz:
170 gramm liszt
fél zacskó sütőpor
1 tojás
1 kis joghurt
1 dl olaj
120 gramm cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A csokoládés krémhez:
100 gramm vaj
100 gramm étcsokoládé
50 gramm porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1-2 kis chilipaprika (ízlés szerint)

Tetejére: dekorcukor

1. A muffinhoz összekeverjük a joghurtot, a tojást, az olajat, a cukrot, majd hozzáadjuk a kakaóport, lisztet és sütőport. A minimuffin formát kibéleljük papírkapszlikkal, belekanalazzuk 3/4-ig a tésztát.  180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.

2. A krémhez összekeverjük habverővel a puha vajat, a porcukrot és a kakaóport. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, amikor felolvadt, akkor a kis chilipaprikákat beleáztattam egy 5 percre. Utána kiszedtem a kis paprikákat és a csokit belekevertem a vajas keverékbe. Habverővel jól átdolgoztam. Aztán habzsákba töltöttem és a muffinok tetejére nyomtam a krémet.

3. A tetejét dekorcukorral díszítettem. (Most újra lehet kapni az Aldiban.)

csokis muffin

Szólj hozzá!