Van az úgy, hogy az ember valami nagyon csokoládésat kíván. És persze nálam mindig van otthon jó pár tábla csokoládé. Meg marcipán is. Így este gyorsan összedobtam egy brownie-t, hogy holnap örüljenek a kollégák.
A korábbi brownie recepten módosítottam annyit, hogy került bele marcipán is. Időben sütéssel együtt fél óra alatt kész van. Érdemes kipróbálni, mert eszméletlen finom.
Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé, én 60 és 80 %-os csokiból csináltam
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
14 dkg liszt
100 gramm marcipán
1 vaníliás cukor
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Közben habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a már kihűlt csokoládét is hozzáadjuk. Beleöntjük a lisztet, és csomómentesre keverjük. A marcipán felét a tésztába keverjük, másik fele pedig megy a tetejére. Én a kezemmel tépkedtem kis darabokra.
15 percig sütöttem légkeveréses módban 160 fokon, mert véletlenül sem szabad kiszárítani.
Karamell fagyival és szeletelt mandulával tálaltam.
Vaj helyett olajjal működik vajon? Szeretném laktózmentesen elkészíteni, de sajnos nem kaptam laktózmentes vajat.
Szia Katinka,
nem tudom, olajjal sosem csináltam. Egy próbát megér. Majd számolj be a tapasztalatokról.
Üdv,
Bonnie
Szia!
Végül elmentem egy másik boltba és szereztem laktózmentes vajat. Nagyon finom lett a végeredmény.
És a marcipános-fügés muffinod is működik laktózmentes változatban, ott a joghurtot cseréltem le.
Szétnéztem kicsit jobban a blogon, nagyon klassz, ritka, hogy valakivel ennyire egyezzen az ízlésünk 🙂
Katinka