Édesburgonyás-fetás fusilli

Egyik kedvenc tésztám, nagyon gyorsan kész van és nagyon finom. Pontosan nem tudom meghatározni a hozzávalók mennyiségét, mert soha nem mértem még le. Ez körülbelül 2-3 ember adagja.

Hozzávalók:
2 édesburgonya (olyan közepes méretűek)
feta sajt (egy kisebb doboz)
2 fej lilahagyma
olívaolaj
fusilli tészta – mondjuk két marokkal

A tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni. Pont valamelyik nap olvastam egy cikket arról, hogy mennyire felesleges olajozni a vizet és utána a tésztát is, és hogy nem szabad túlfőzni, és hogy fontos, hogy sós vízben főzzük!
Az édesburgonyát meghámozzunk, kockákra vágjuk. A hagymát is apró darabokra szeleteljük és a fetasajtot is. Én szeretem, ha a lilahagyma lila  marad, és ha elsőnek teszem a serpenyőbe, akkor mire minden megsül, a hagyma valahogy elveszíti a színét, ezért először az édeburgonyát szoktam megpárolni és arra dobom a lilahagymát. Amikor már szinte kész van, az édesburgonya megpuhult, akkor szoktam hozzáadni a fetát. Van, amikor jobb típust sikerül vennem, akkor nem olvad el a melegtől, hanem megmarad a kocka formája és  kicsit megsül. Ha elolvadós fajtát sikerül vennem, akkor kicsit krémesebb lesz a tészta, vagy csak a tálaláskor teszem hozzá.
Amikor megsültek a zöldségek, akkor hozzáadom a megfőtt tésztát és azonnal tálalom. Sózni nem szoktam, mert a feta elég sós magában is. És valahogy semmi más fűszert sem használok, így jó, ahogy van, fűszerek nélkül. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!