Újabb nassolnivaló, szintén játszótérre. Ne a bolti ropit egyék, hanem ezt. Itt legalább tudom, hogy mi van benne, egészségesnek is mondható, mert teljes kiőrlésű lisztből van és spenótot is tartalmaz.
Az alapreceptet HahoPihe oldalán találtam, imádom a DIY rovatát, ez már a második recept onnan. Persze egy kicsit azért változtattam rajta.
Hozzávalók
80 g tejszín
80 g napraforgómag olaj
130 g teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
nagy csipet só
csipet cukor
1 kiskanál sütőpor
4 evőkanál spenót (nekem most fagyasztott volt, de már lehet kapni frissen is, akkor azt kicsit meg kell párolni, tumixolni)
A hozzávalókat egy keverőtálban összedolgoztam, majd egy habzsákba töltöttem és vékony csíkokat húztam a sütőpapírral borított tepsire. A tetejét még megszórtam sóval, mert az első adagot sótlannak ítéltem. 200 fokos előmelegített sütőben 8-9 percig sütöttem őket.
Mondanom sem kell, a játszótéren mind elfogyott.