Ez aztán az egészséges muffin!

spenótos muffin

 

Azok, akik szeretik a zöldségeket, örülni fognak ennek a receptnek. Azok is, akik szeretik az egészséges dolgokat. És azok is, akik szeretik a kolbászt. Ez már megint egy „nézzükmegmibőllehetmuffintcsinálni” receptnek indult és teljesen őszinte leszek, fogalmam sincs, hogy miből mennyit tettem bele. De azért megpróbálom rekonstruálni az eseményeket.

Adott volt egy borozgatós szombat este. Kellene valami, amit lehet a bor mellé nassolni. Legyen sós. És még mindig van egy fél doboz spenót. Meg a hűtőben egy darab sajt és egy utolsó tojás. Igen, hónap vége van. És végre elfogyott a spenót. (Nem, nem a másnaposság beszél belőlem, hisz mint megtudtam tanult Zsuzsi barátnőmtől, a zsír felszívja az alkoholt, bár nem tudom, hogy az olívaolaj is?)

Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
negyed zacskó sütőpor
1 tojás
fél doboz fagyasztott spenót (kb 6 púpos evőkanál)
egy kisebb répa
egy kis kolbászból pár karika
1 dl olívaolaj
10 dkg sajt
só, frissen őrült bors

1. Az olívaolajat, a tojást egy keverőtálba tettem, jól összekevertem, sóztam, borsoztam.

2. A répát megpucoltam és a hámozóval vékony szeleteket vágtam belőle, az olívaolajas keverékhez tettem.

2. Belereszeltem 5 dkg sajtot is. A kolbászokat kis karikákra vágtam (ez ilyen csemegekolbász volt, nem az a klasszikus Gyulai féle), szintén a tálba került. Belekanalaztam a spenótot is. Fagyasztott verzió felolvasztva, de friss spenótból biztosan finomabb.

3. A lisztet és a sütőport a végén adtam hozzá, jól elkevertem. Ha száraznak tűnik a tészta, akkor olajjal lehet könnyíteni rajta.

4. A nagy muffinformát kibéleltem kapszlikkal, ebbe kanalaztam a keveréket és a maradék sajtot a tetejére reszeltem.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sül.

Magában ez egy nagyon is egészséges muffin. De én azért alkohol mellé is ajánlom nasinak. 🙂 Vagy másnap reggelire, vagy csak úgy. Vagy gyereknek a játszótérre. 🙂

Gyertek a Facebookra is, ott is van sok móka!

Szólj hozzá!