Extra csokoládés szilvás sütemény – eső idejére

szilvás csokis süti

Úgy gondoltam, hogy a csokoládé mindenhez illik. Bár nem voltam biztos benne, hogy a szilvához is, de ilyen savanykás ringlószilvát vettem és azzal tökéletesen kiegészítik egymást. Sütöttem hát egy csokis sütit, egy kis szilvával. Az alaprecept a toszkán csokitorta volt.

Amúgy ez egy tökéletes sütemény olyan időjárásban, amikor kint szakad az eső. Bent pedig nagyon finom csokoládés sütemény illat lesz. Kiskorúnak nagyon ízlett, a felét be is nyomta. Ez az adag elég kicsi lesz, egy kisebb tepsi fele lett. Szóval mindent duplázzatok egy normál tepsihez.

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (én most 60 %-ost használtam),
10 dkg vaj,
5 dkg liszt,
10 dkg cukor,
3 tojás

egy marék szilva

A sütöt 180°C-ra előmelegítettem, majd egy kisebb tepsit sütőpapírral kibéleltem. A csokit, forró vízfürdő felett a vajjal együtt felolvasztottam. Félreraktam, hogy hűljön egy kicsit.

Közben habosra kevertem a cukrot és a tojást, majd hozzáadtam a lisztet is. Csomómentesre kevertem, majd hozzáöntöttem a felolvasztott csokit és vajat. Még egy kicsit kevertem a habverővel, majd a tepsibe töltöttem. A tetejére négybe vágtam a szilvákat.

Légkeveréses módban 160 fokon sütöttem 20 percig. A teteje puha lesz, a belseje pedig krémes. Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon kiszárad.

szilvás csokis süti

Szólj hozzá!

Extra csokoládés szilvás sütemény – eső idejére

szilvás csokis süti

Úgy gondoltam, hogy a csokoládé mindenhez illik. Bár nem voltam biztos benne, hogy a szilvához is, de ilyen savanykás ringlószilvát vettem és azzal tökéletesen kiegészítik egymást. Sütöttem hát egy csokis sütit, egy kis szilvával. Az alaprecept a toszkán csokitorta volt.

Amúgy ez egy tökéletes sütemény olyan időjárásban, amikor kint szakad az eső. Bent pedig nagyon finom csokoládés sütemény illat lesz. Kiskorúnak nagyon ízlett, a felét be is nyomta. Ez az adag elég kicsi lesz, egy kisebb tepsi fele lett. Szóval mindent duplázzatok egy normál tepsihez.

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (én most 60 %-ost használtam),
10 dkg vaj,
5 dkg liszt,
10 dkg cukor,
3 tojás

egy marék szilva

A sütöt 180°C-ra előmelegítettem, majd egy kisebb tepsit sütőpapírral kibéleltem. A csokit, forró vízfürdő felett a vajjal együtt felolvasztottam. Félreraktam, hogy hűljön egy kicsit.

Közben habosra kevertem a cukrot és a tojást, majd hozzáadtam a lisztet is. Csomómentesre kevertem, majd hozzáöntöttem a felolvasztott csokit és vajat. Még egy kicsit kevertem a habverővel, majd a tepsibe töltöttem. A tetejére négybe vágtam a szilvákat.

Légkeveréses módban 160 fokon sütöttem 20 percig. A teteje puha lesz, a belseje pedig krémes. Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon kiszárad.

szilvás csokis süti

Szólj hozzá!