Ez egy olyan leves, amit bármikor meg lehet csinálni, mert nagyon egyszerű, de mégis nagyszerű! Ebédre is jó, ha besűrűsödik a hűtőben, akkor uzsonnára is. Én langyosan szeretem a legjobban.
Hozzávalók:
3 közepes alma
1 vaníliás pudingpor fele
kb. 1-2 deci tej
fahéj, szegfűszeg
kb. 7 deka cukor
vaníliás cukor
Az almákat megpucolom, kis darabokra vágom, majd annyi vízben, hogy ellepje felteszem főni. Ízesítem cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliás cukorral.
Amikor már megpuhultak, akkor a vaníliás pudingport elkeverem a tejjel és ráöntöm az almákra. Összekeverem, és ha kell, akkor még tejjel hígítom. Főzöm újraforrásig és onnan még kb. 5 percig és kész is van.