Így készíts azonnal puha mézeskalácsot!

mézeskalács

Szeretek új receptekkel kísérletezni, főleg, ha azok profiktól vannak. Az idei mézeskalács nem az eddigi recept alapján készült, hanem Nassoló Detti blogjáról vettem. Szuper recept, nagyon finom és puha lett a mézeskalács. Én nem mindig szoktam megírókázni, szeretem pucéran őket.

Hozzávalók (kb 3 tepsi lesz, egy ilyen nagy doboz, mint a képen)

500 gramm liszt
100 gramm porcukor
10 gramm szódabikarbóna (az eredeti recept 20 grammot ír, de én feleztem, mert nem szeretem, ha érezni lehet az ízét és így is nagyon megnőttek)
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
250 gramm méz (én vegyes virágmézet szoktam használni)
60 gramm vaj
2 tojás

A tűzhelyen felmelegítjük a mézet a vajjal, megvárjuk, amíg felolvad a vaj, majd félretesszük, hogy kihűljön kicsit.
Nagyobb tálba tesszük a lisztet és a porcukrot, belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszert is, majd beleütjük a tojásokat, és beleöntjük a langyos vajas mézet, majd jól összedolgozzuk.

Elég puha tészta lesz, én bennehagytam az edényben, ami hiba volt, szóval jobb egy folpackba tenni és úgy a hűtőbe, másnap könnyebb dolgunk lesz. Egy éjszakára betettem a hűtőbe, de azt mondják, hogy pár óra is elég.

Utána lisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk és 3-4 mm vékonyra nyújtjuk és mintákat szúrunk ki belőle.

A kedvencem ez a bögrére tehető minta, mert így minden kávézást fel lehet dobni egy kis mézeskaláccsal.

mézeskalács

“Így készíts azonnal puha mézeskalácsot!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Biztosan nagyon jó a recept, nem próbálom ki, nekem is van hasonló, de a sütések alkalmával rájöttem, hogy a receptek általában mind jók, a sütés idejének nem szabad soknak lenni! A mézeseket még lágyan kell kivenni a sütőből, és nem szabad nagyon vékonyra nyújtani! Mindenkinek jó étvágyat és Boldog Karácsonyt kívánok!

    Válasz

Szólj hozzá!