Azt tudni kell erről, hogy rég sütöttem már ilyen finomat. Legalábbis, amiből ennyit megevett volna Kiskorú. És persze nekem nagyon fontos a véleménye. Mégiscsak a legfontosabb kispasi az életemben.
A recept egyszerű, egy edény koszolós, szóval még mosogatni sem kell utána sokat. Egyszer fogom mérni az időt, mert ez is tuti benne van a 30 perces desszertek kategóriában, mert amíg összeállítjuk kb 5-10 perc és utána sül 15-20 percig.
Hozzávalók:
1 dl olaj
1 kis joghurt – én most tejszínt tettem bele helyette, 1 dl-t
12 dkg cukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
17 dkg liszt
50 gramm szeletelt mandula
két marék eper
A tetejére: 250 gramm mascarpone, pár szem eper, 1 evőkanál porcukor
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, kibélelem a muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal. (Most éppen ikeás verzió.)
2. Egy keverőtálba beleütöm a tojást, hozzáadom a tejszínt, a cukrot, az olajat, elkeverem, hogy egynemű legyen. Kockákra vágom a megmosott epret, majd beleszóróm és hozzáadom a szeletelt mandulát is. A végén jöhet bele a sütőpor és a liszt. Egy evőkanállal szoktam összekeverni, és máris kanalazom a kapszlikba.
3. 180 fokon kb 15-18 percig sütöm, tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült e. Ha igen, akkor megvárom, hogy kihűljenek.
4. Közben elkészítem a tetejére a krémet. Pár szem epret összeturmixoltam, majd szűrőn átszűrtem, hogy a magok ne maradjanak benne. Összekevertem az eperpürét a mascarponéval és a porcukorral és máris töltöttem a habzsákba. A kihűlt muffinok tetejére nyomtam egy kis krémet, majd epeszemmel és szeletelt mandulával díszítettem.
Ha nem teszünk rá krémet, így néz ki:

Ha teszünk, akkor pedig így:
Gyertek a Facebookra is, ha az újdonságokról szeretnétek értesülni, vagy ajánlókról, vagy esetleg beleszólni, hogy mit süssek…
Bocsánat… de milyen recept az, amelyik úgy kezdődik, hogy hozzávalók: 1 dl olaj?? – a hideg kiráz…
Kedves Ria,
ha az olajtól kirázza a hideg, akkor helyettesítse vajjal.
Üdvözlettel,
Bonnie
Köszönöm az ötletet Bonnie. 10 dkg-ra gondol? Üdv. Ria
Kedves Ria,
igen, kb az lesz olyan 1 dl, ha megolvasztja.
Üdv,
Bonnie