Március 20-a a macaron napja. Ez egy olyan édesség, ami tojásfehérjét, őrölt mandulát, cukrot, ételszínezéket tartalmaz. Két kis korongot szoktak kisütni, és lekvárral, vagy valamilyen krémmel szokták összeragasztani. Próbálkoztam már én is macaron készítéssel, volt, amikor sikerült, készült csipkebogyós meg készült szilvalekváros is, és egyszer pisztáciásat is csináltam. Aztán volt, amikor nem sikerült és keksz lett belőle. Meg macaron bonbon.
Most esküvő témára gyűjtöttem pár képet a Favim.com oldalról, szerintem nagyon szépek. Ha valaki különleges esküvői desszertet szeretne, akkor mindenképpen ajánlom figyelmébe ezt a francia édességet.
Mondjuk, akár egy lánykérés is macaronnal: gasztroőrült lányok biztosan nagyon értékelnék!
Vagy a torta félig macaronba burkolva.
Vagy csak a színes torta tetejére pár darab macaron.
Vagy egy ilyen teljes macaronba burkolt torta, színátmenetes, nagyon jópofa.
Vagy szívecske formájút is készíthetünk, vagy készíttethetünk. 🙂
Köszönőajándéknak is tökéletes egy doboz macaron. A vendégek biztosan örülni fognak neki.
De ha egyszerűen csak olyan színűeket kérünk, mint az az esküvői dekoráció, és az asztalra tesszük, az is nagyon dekoratív lehet.
Csatlakozz a Facebook oldalamhoz, ahol bekukkanthatsz Bonnie konyhájának hétköznapjaiba.