Hasonlóan készül, mint a fetás-olivás változat, a különbség csak annyi, hogy kerül bele cukor, kakaó és csokoládé. Csokoládénak mehet bele minőségi csokoládé is, akkor a legfinomabb, na, de a megmaradt Mikulás és Nyuszis csokikkal is tökéletes. És ezeknek előnye, hogy pikk-pakk össze lehet törni.
Pár perc alatt kész a tészta, és amilyen gyorsan megsül, olyan gyorsan el is fogy.
Váratlan vendégeknek tökéletes sütemény.
Hozzávalók:
száraz rész:
20 deka liszt
1 sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
egy kis fahéj (aki nem szereti, nem muszáj, ettől csak finomabb lesz)
nedves rész:
1 tojás
1 deci olaj
1 kefír (lehet natúr joghurt is)
15 deka cukor
1 vaníliás cukor
összetört csokoládé (1 átlagos méretű mikulás, vagy nyuszi, vagy fél tábla bármilyen tej vagy étcsokoládé)
összetört csokoládé (1 átlagos méretű mikulás, vagy nyuszi, vagy fél tábla bármilyen tej vagy étcsokoládé)
A száraz részeket villával összekeverem egy edényben, majd a nedves részekkel is így teszem egy kézi habverővel. Majd a nedves részbe beleöntöm a száraz részt, összekeverem egy kanállal és mehet is a papírkapszlival kibélelt muffinformákba.
Előmelegített (amikor nekiállok az egésznek, akkor bekapcsolom a sütőt) sütőben, 160 fokon 15-20 percig sütöm.
Ha szép a teteje, akkor kész van.
Meg lehet még bolondítani banánnal, vagy sárgabaracklekvárra, vagy meggydarabokkal..