Sütőtökös muffin, nyomokban pókot tartalmaz!

pókmuffin

Újra ősz – újra sütőtök. Tegnap szerettem volna levest csinálni belőle, de leszavaztak, mondván, hogy simán megsütve a legfinomabb. Mára maradt két darab, legszívesebben befaltam volna, de aztán eszembe jutott, hogy inkább sütök belőle muffint, és akkor a desszert kipipálva. Ráadásul nemsokára Halloween, az az ünnep, ami Magyarországon nincs és mégis van, szóval a muffin tetejére kis pókok kerültek. (Nagyon nem szeretem a pókokat.)

Hozzávalók:

1 tojás (M-es méret),
1 kis poharas joghurt (natúr Activia pl.),
1 dl napraforgóolaj,
15 dkg cukor (ha édes a sütőtök, akkor kevesebb is elég, pl 10 dkg),
2 db sütőben sütött sütőtök (egy darab kb 8*8 cm),
1 marék apróra vágott dió,
1 marék mazsola,
1/2 zacskó sütőpor,
17 dkg liszt

A tetejére
250 gramm mascarpone
3 evőkanál porcukor
narancssárga ételfesték
fekete marcipán (kb 100 gramm)

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A lisztet a sütőporral elkeverem. A sütőtököt villával összenyomkodom, a többi hozzávalót is összekeverem, majd hozzáadom a lisztes keveréket. A muffintepsit kibélelem minimuffin papírral és belekanalazom a masszát. 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsül.

A tetejére összekevertem a mascarponét a cukorral és az ételfestékkel. Habzsákba töltöttem és mintát nyomtam a kihűlt muffinok tetejére. Majd fekete marcipánból formáztam pókokat.

Szólj hozzá!