Hétvégéről maradt egy kakaós kalács, kicsit már szikkadt volt, és ilyenkor nem történhet vele jobb dolog, mint hogy kalácsfelfújt legyen. Gyorsan csináltam egy pudingot és megpároltam pár almát, aztán a sütő is dolgozott kicsit. A kalács így eltűnt, megettük. És a több kilónyi alma is elkezdett fogyni. Végre.
Hozzávalók:
egy kisebb kakaós kalács (8 szelet)
3 tojás
3 dl tej
15 dkg cukor
A krém:
1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
fahéj ízlés szerint
Az almás rész:
kb 6 darab közepes alma
5 dkg vaj
5 evőkanál cukor
Egy tűzálló edényt kivajaztam, majd a kalácsszeleteket beletettem egymás mellé. A tojásokat a tejjel és a cukorral elkevertem, majd ráöntöttem a kalácsokra.
A pudingot elkészítem a leírásnak megfelelően, fahéjjal ízesítem, majd a kalácsok tetejére öntöm és elkenem, hogy mindenhova egységesen jusson.
Az almákat megpucolom és vékony szeletekre vágom. Serpenyőben felforrósítok 5 dkg vajat, elkeverem 5 evőkanál cukorral, megvárom, még a cukor elolvad, majd hozzáadom az almákat és megpárolom. Amikor kész, akkor a puding tetejére kanalazom, egyenletesen eloszlatom.
Ízlés szerint meg lehet szórni még cukorral, az szépen rákaramellizálódik a sütés alatt.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm.