Almás kalácsfelfújt – a legjobb dolog, ami egy szikkadt kaláccsal történhet

kalácsfelfújt

Hétvégéről maradt egy kakaós kalács, kicsit már szikkadt volt, és ilyenkor nem történhet vele jobb dolog, mint hogy kalácsfelfújt legyen. Gyorsan csináltam egy pudingot és megpároltam pár almát, aztán a sütő is dolgozott kicsit. A kalács így eltűnt, megettük. És a több kilónyi alma is elkezdett fogyni. Végre.

Hozzávalók:
egy kisebb kakaós kalács (8 szelet)
3 tojás
3 dl tej
15 dkg cukor

A krém:
1 vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
fahéj ízlés szerint
Az almás rész:
kb 6 darab közepes alma
5 dkg vaj
5 evőkanál cukor

Egy tűzálló edényt kivajaztam, majd a kalácsszeleteket beletettem egymás mellé. A tojásokat a tejjel és a cukorral elkevertem, majd ráöntöttem a kalácsokra.

A pudingot elkészítem a leírásnak megfelelően, fahéjjal ízesítem, majd a kalácsok tetejére öntöm és elkenem, hogy mindenhova egységesen jusson.

Az almákat megpucolom és vékony szeletekre vágom. Serpenyőben felforrósítok 5 dkg vajat, elkeverem 5 evőkanál cukorral, megvárom, még a cukor elolvad, majd hozzáadom az almákat és megpárolom. Amikor kész, akkor a puding tetejére kanalazom, egyenletesen eloszlatom.

Ízlés szerint meg lehet szórni még cukorral, az szépen rákaramellizálódik a sütés alatt.

180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm.

kalácsfelfújt

Szólj hozzá!