A vasárnapi ebéd után szerettem volna valami gyors édességet, olyat, amilyet másnap Kiskorú az iskolába is tud vinni. Mivel általában kekszet szokott vinni, így a kekszre esett a választás. Karácsonyi tesztsütésnek, vagy előre kipróbálásnak is nevezhetném a receptet, mert biztosan fogok akkor is ilyen kekszet sütni.
Jó volt, ahogy belengi a lakást a mézeskalács és a csokoládé illata, kint persze szakadt az eső, de minket ez már nem is érdekelt. A keksz elkészítése gyors, mire megettük a főételt, már kész is volt.
Hozzávalók (kb 20-25 db):
20 dkg cukor
15 dkg vaj
1 tojás
4 dkg cukrozatlan kakaópor (holland kakaópor)
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
5 dkg durvára vágott étcsokoládé
10 dkg liszt
8 dkg apró szemű zabpehely
A cukrot a puha vajjal robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. Utána mehet bele a kakaópor, liszt, a mézeskalács fűszerkeverék, a só, a liszt és a zabpehely, majd a végén a durvára vágott étcsokoládé.
Robotgéppel jól összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral borított tepsire teszünk lapos köralakú formákat. Méretét tekintve meg fog nőni kb a duplájára.
170 fokra előmelegített sütőben 8-9 percig sütöttem légkeveréses módban. A sütőpapíron kell megvárni, amíg kihűl.
Egy pohár tejjel vagy joghurttal a legtutibb uzsonna. Karácsonykor pedig az egyik legjobb ehető ajándék.
Ebből is kérek! 😀
Azt kell mondanom, hogy ez maga a csoda. Kipróbáltam már sok hasonló receptet, de ettől kaptam meg azt, amit vártam egy zabpelyhes-csokis sütitől. Kívül roppan, belül puha, erre vágytam! Mivel én fahéjbolond vagyok, azt még raktam hozzá, elbírta. Pár nap múlva újrasütöm, akkor tonkababbal ízesítem! 🙂