Vatikáni szerencsekenyér – hiszek a sütemény erejében

IMG_5348

Kedves kolléganőmtől, Juditkától kaptam egyik hétfőn egy adag tésztát. Mondta, hogy ez egy szerencsekenyér. Minden nap kell foglalkozni vele és meghozza a szerencsénket. Hát én így is tettem vele, egy héten át minden nap dédelgettem, kevergettem, adtam hozzá valamit. Vasárnapra virradóra pedig meg is sütöttem. Ha valaki kapna ilyet, mindenképpen fogadja szeretettel!

A vatikáni kenyér kering a világban! Akkor kerül a kezedbe, amikor valami változást hozhat az életedbe. Soha ne keresd, kutasd a kenyeret, megtalál téged. Titok veszi körül, mert senki nem tudja pontosan mikor indult el útjára. Vatikáni kenyeret ehetsz bármikor, de életedben csak egyszer sütheted meg. A kenyér szerencsét hoz az egész családnak, annak aki törődik vele a héten teljesíti egy nagy kívánságát!

A lényeg az, hogy a kezedbe kerül egy ajándék tészta. Otthagyod a konyha pulton és egész héten törődsz vele – hozzáteszel valamit, megkevered.

A hatodik napon a tésztát elosztod 4 egyforma részre, 1-et megtartasz, a többit elajándékozod a recepttel együtt.

A tészta ne kerüljön kapcsolatba fém tárggyal, ezért műanyag vagy üveg edénybe helyezzük, letakarjuk konyharuhával és egész héten hagyjuk állni a konyha pulton.

HÉTFŐ: Hozzáadunk 250 gr cukrot, de nem keverjük!

KEDD: Hozzáadunk 250 ml tejet, elkeverjük.

SZERDA: Hozzáadunk 250 gr lisztet.

CSÜTÖRTÖK: A tésztát megkeverjük reggel, délben, este.

PÉNTEK: Hozzáadunk 250 gr cukrot, 250 ml tejet, 250 gr lisztet, elkeverjük.

SZOMBAT: Megkeverjük és 4 egyforma részre osztjuk.

VASÁRNAP: A megmaradt adagba teszünk: 250 gr lisztet, 250 ml tejet, 1 dl olajat, 3 db reszelt almát, fél tábla főző csokit darabokra törve, 2 marék vágott diót, 1 marék mazsolát, fél sütőport, fél kiskanál szódabikarbónát, fél kiskanál fahéjat, vaníliás cukrot. Összekeverjük!

Sütőpapíron sütjük, vigyázni kell rá, mert nagyon gyorsan megsül! A kész kenyeret nem szabad hűtőbe tenni!

Vasárnap vagy hétfőn odaajándékozzuk a 3 adagot! A kész tésztát tilos hűtőbe tenni!

“Vatikáni szerencsekenyér – hiszek a sütemény erejében” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Nekem nagyon finom lett a sütemény. Csak azt nem tudom hogy kell a kovászát elkésziteni?
    Mennyi idő kell neki.

    Mert szombaton jön a lányom haza és szeretném meglepni vele- de ha a kovásznak több idő kell akkor mást találok ki.

    Köszönöm a receptet.
    jani

    Válasz
  2. Kedves Jani,
    egy hét kell neki, ahogy fentebb is írva van. nem tudom, hogy ha minden napot fél napra rövidít, akkor milyen lesz. Érdemes lehet kipróbálni.
    Üdv,
    Bonnie

    Válasz

Szólj hozzá!