Közeledik az anyák napja, én ezt a tortát ajánlanám nektek. Persze csak akkor süssétek meg anyukátoknak, ha szereti a mákot. Ez a torta nagyon finom, nagyon különleges, alul extra mákos, aztán egy réteg mascarponés krém, majd a végén vérvörös gránátalmák.
Hozzávalók: (egy 18 cm-s tortaformához vagy szív alakú tortaformához)
250 gramm darált mák
150 gramm cukor
50 gramm vaj
fél csomag sütőpor
3 tojás
egy fél marék kandírozott narancshéj/citromhéj
250 gramm mascarpone
1 zacskó bourbon vaníliás cukor
2 gránátalma
A tojássárgájákat fehéredésig keverem a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verem a másik felével. A vajat puhára melegítem.
A sütőport elkeverem a mákkal, a mákot összedolgozom a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a kandírozott naranccsal, végül kanalanként óvatosan a masszába forgatom a felvert tojáshabot.
Kivajazott sütőformában 180 fokon 45 percig sütöm. Hagyom teljesen kihűlni.
A mascarponét összekeverem a vaníliás cukorral, rákenem a kihűlt torta tetejére és oldalára. Legvégül megszóróm a gránátalma magjaival.