Ez a pohárkrém szintén besorolható az 5 perces desszertek körébe, mert ilyen hamar elkészül és ilyen hamar el is fogy. Még mindig eper, egyszerűen nem tudom megunni. Lehet epertúladagolást kapni? Mert én lassan ott tartok. 🙂 Jön is a recept, mert a végén ez hosszabb lesz, mint amennyi idő alatt elkészült a pohárkrém és megettem. Ez a desszert mellé nagykanál jár!
Hozzávalók (2 adag):
fél kg eper
250 gramm mascarpone
2 vaníliás cukor
6 darab babapiskóta
1 dl tej
1. A babapiskótákat beáztatjuk a tejbe, de csak éppen, nem szabad, hogy nagyon megszívja magát. A poharak aljába tesszük őket.
2. Az epret megmosom, lecsumázom, majd a felét egy edénybe teszem, rákanalazom a mascarponét, rászórom a cukrot, és összeturmixolom botmixerrel. Ráöntöm a babapiskótákra.
3. A maradék epret apró darabokra vágom és a pohárkrém tetejére halmozom.
Már ehetjük is! Jó étvágyat!
Szuper lett fagyasztott eper-málna-szeder kombóval is! Köszi a receptet! 🙂