Remek páros palacsintában: bodza és eper!

bodzás palacsinta

A bodza és az eper remek páros. Hát még ha egy palacsintában találkoznak. Ez volt a tegnapi reggelink. Igen, hétköznapi rohanós napon is képes voltam nekiállni palacsintát sütni. Így legalább jól indul a nap.

A palacsintához mindig érzésre teszem a hozzávalókat, de most hogy végre dokumentálni is szerettem volna, kénytelen voltam lemérni. Az a fontos, hogy olyan palacsintatésztás állaga legyen, ne túl sűrű és ne túl folyós. Az első palacsinta megsütése után ki is derül, hogy jó ez az arány. És az is jót tesz a tésztának, ha kicsit áll mielőtt kisütjük, de hát erre reggel nem igen van idő.

Hozzávalók:
1 tojás
20 dkg liszt
3 dl tej
kb. 1-2 dl szénsavas víz
egy löttyintés olaj

És most került bele bodzavirág is, két virágot vagdostam bele ollóval, hogy apró legyen.

A hozzávalókat habverővel jól összekevertem, közben a palacsintasütőt a tűzre tettem. Az első palacsinta alá mindig szoktam tenni egy kis olajat, a többi alá viszont már nem. A tésztába belekevertem a megmosott és apróra vágott bodzavirágot is, és így sütöttem ki. Eperrel és porcukorral díszítettem. Nagyon finom lett! Porcukorral meg lehet szórni, de anélkül is tökéletes.

Csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz is!

Szólj hozzá!