Ha valami családi esemény van, születésnap vagy névnap anyukám mindig ezt a tortát készíti el. Bár a tetején lévő zselatinért nem rajongok, de hát az már csak hozzá jár. Most végre le is írom a receptet, mert ez tényleg az a torta, ami hamar kész van, nem kell sütni és eperszezonban kötelező kipróbálni. Ugye az eper nemcsak a bodzának jó barátja, hanem a túrónak is.
Hozzávalók (26 cm-es tortaformába):
50 dkg túró
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 tojássárgája
20 dkg vaj
1 zselatin
1 dl tej
egy kis hideg víz
Tetejére:
50 dkg eper
1 eperízű (piros) tortazselé
1. A tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomómentesre kikeverem egy kis hideg vízzel, majd hozzákeverem a forró tejet. A zselatinos tejet is beleöntöm a túrós masszába, habverővel jól összekeverem, hogy homogén legyen.
2. A tortaformát kivajazom és beleöntöm a túrós keveréket. Berakom a hűtőbe.
3. Közben az epreket megmosom, darabokra vágom, majd a túrós massza tetejére teszem.
4. Elkészítem a végén a piros tortazselét a leírásnak megfelelően, majd rácsurgatom a torta tetejére.
Egy éjszakát a hűtőben tárolom és másnap már szépen szeletelhető és fogyasztható.
Szia 🙂
Én elkészítettem ,egy picit változtattam vanília pudinggal dobtam fel a tojások helyet és pici citrom héj is van benne . Nagyoon finom lett-Köszönöm 🙂
Szia. Elkészítettem,viszont azt szeretném kérdezni,hogy neked is sárga lett a túrós rész a tojássárgája miatt? a kép nem adja vissza és ettől egy kicsit bepánikoltam
Dóra, nekem is sárga lett, a fotó nem adja vissza. Remélem, ízlett!
Szia! A túrós massza nekem még elég folyékony… neked is az az elején? Mennyi ideig kell dermednie a hűtőben,mielőtt rárakom az eperdarabokat? Köszi! 🙂
Szeretném megkérdezni, hogy a túrótortnél az 1 zselaton mit jelent? 1 csomaggal?
Igen, az egy zselatin egy zacskót jelent. Azt a nagyobb Horváth Rozi félét.