Állítólag ez a 2014-es torta divat, befellegzett a mázaknak, burkolóknak és az esküvői tortákat is így készítik, hogy van a piskóta és látszik minden közötte. A minden alatt a krémet és az esetleges gyümölcsöket értem. Szerintem nagyon jó pofa, és gyorsan kész is van, nem kell a díszítéssel órákig foglalatoskodni. Nem azt mondom, hogy a díszítéses, mázas torták nem szépek, mert nagyon is azok, de valahogy ezeknek a tortáknak is megvan a „bája”.
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához)
1 dl olaj
1 kis joghurt
12 dkg cukor
1 tojás
fél csomag sütőpor
17 dkg liszt
50 gramm szeletelt mandula
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez/tetejére: 500 gramm mascarpone, fél kg eper, 4 evőkanál porcukor
1. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, kibélelem a tortaformát sütőpapírral.
2. Egy keverőtálba beleütöm a tojást, hozzáadom a joghurtot, a cukrot, az olajat, elkeverem, hogy egynemű legyen. Beleszóróm a szeletelt mandulát is. A végén jöhet bele a sütőpor és a liszt, és a kakaópor. Egy evőkanállal szoktam összekeverni, és máris kanalazom a tortaformába.
3. 180 fokon kb 15-18 percig sütöm, tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült e. Ha igen, akkor megvárom, hogy kihűljön. Amikor ez megtörtént, akkor egy éles késsel kettévágom.
4. A krémhez összekevertem a mascarponét a porcukorral. A felét különvettem, ez került a tetejére. A másik felébe eperdarabokat kockáztam.
5. A tortát megkentem a krémmel, rákerült a teteje, ahova szintén kentem a krémből (amiben nem volt eperdarab), majd a tetejét eperszemekkel díszítettem.