Indult egy receptverseny a Facebookon, ahol egészséges recepteket adtak meg, és azokat kellett elkészíteni. Hát én ezt választottam. A pontos neve ez volt: csokoládé créme brulée nyerskonyha módra. Soha nem csináltam még avokádóból csokoládékrémet, de mindig is kíváncsi voltam, hogy ez vajon milyen lehet.
Őszinte leszek, magában az avokádós csokikrém nem lett a kedvencem. Persze, állagra olyan, meg színre is, de hát ízre? Persze, csokis, meg finom, de én maradnék az „egészségtelen” csokikrémnél inkább. Amikor rácsurgattam a csokoládét a tetejére és úgy ettük meg, az sokat dobott rajta. De persze, ízlések és pofonok!
Hozzávalók:
2 érett avokádó
2 kanál kókuszolaj
1/3 bögre méz
2 kiskanál vanília esszencia
1 bögre kakaópor
csipet só
fél – 1 bögre víz
50 g min. 70%-os étcsokoládé
1. Az avokádót meghámozzuk. A csokoládé kivételével az összes hozzávalót egy edénybe tettem és összeturmixoltam. Ilyen puding állagú krém lesz belőle.
2. A csokoládét vízfürdő felett felolvasztottam. Közben a krémet szuflétálakba kanalaztam és ráöntöttem a folyékony csokit, figyelve arra, hogy ne keveredjen el a pudinggal!
3. A tetejére kókuszreszeléket szórtam, de lehet helyett bármi más, ami belefér a nyerskonyha fogalmába.