Villámgyors reggeli: almás bundás kalács!

bundás kalács

A bundás kenyér nálunk szinte hetente előfordul a reggeli asztalnál, vagy a vacsoránál, Kiskorú nagyon szereti. Gondoltam, hogy már itt az ideje újítani egy kicsit, és volt is itthon egy kisebb kalács. Így lett belőle bundás kalács. Persze muszáj volt még valami extrát beletettem, ami pedig az alma volt. Mit ne mondjak, elfogyott mind. Időben pedig ugyanannyira gyorsan kész lesz, mintha megkennénk egy kalácsot vajjal és lekvárral.

Elkészítés ideje: 10 perc

Hozzávalók(250 gramm kalácshoz, vagy 2-3 főre):
2 tojás
fél dl tej
1 vaníliás cukor
3 teáskanál cukor
egy kis fahéj
1 kisebb alma megpucolva, lereszelve (nagyobb lyukú reszelőn)
vaj a sütéshez kb 4 dkg
250 gramm fonott kalács

A tojást, tejet, cukrokat jól összekeverjük egy tányérban, hozzáadjuk a fahéjat és az almát is. A kalácsot felszeleteljük. Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat, majd a felszeletelt kalácsokat megforgatjuk a tojásos-almás keverékben és megsütjük mindkét oldalát.

Porcukorral még meghintettem a tetejét, de ez elhagyható. Tejjel, kakaóval, vagy kávéval is tökéletes reggel.

Szólj hozzá!