Epres tiramisut szerettem volna készíteni a szombati ebédhez desszertként, de nem kaptam mascarponét. Túrót vettem helyette és úgy készült az alábbi túrós pohárkrém.
Hozzávalók négy pohárhoz:
kb fél kg eper (nem mértem le, lehet, hogy negyed kiló is elég)
250 gramm túró
3 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 bourbon vaníliás cukor
2 dl tej
8 db babapiskóta
A tejszínt habverővel felverem, majd belekeverem a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Addig keverem a habverővel, amíg krémes lesz. A tejet meglangyosítom.
A pohár aljára négybe vágott epret teszek, rá két evőkanál túrókrémet, majd a langyos tejbe áztatott babapiskótát, majd újra epret, krémet és a tetejére újra epret. (A babapiskóta el is hagyható.)
Pár órára a hűtőbe teszem, és ebéd után egy tökéletes desszertet kínálok!
Jó étvágyat!