Étcsokoládés mousse – csokirajongóknak kötelező

csoki mousse

A egyik tortához készítettem krémnek és persze egy kis adagot eltettem, hogy este, amikor mindenki alszik már, akkor egy csajos film mellett tökéletessé tegye az estét. Nagyon finom, nagyon csokis, olyan légies, könnyű, nem is tudok mit mondani még rá. Finom és kész. Az elkészítése is egyszerű, akár besorolhatjuk a 15 perces desszertek sorába és ha vendégségre készülünk, akkor elkészíthetjük előző nap is. A neten elég sokféle recept van, én most az alábbi étcsokoládésat, tejszíneset készítettem el, extraként Bailey’s-t tettem hozzá.

Hozzávalók:
100 gramm étcsokoládé (minimum 60%-os)
3 tojás
2 evőkanál tejszín
2 evőkanál  Bailey’s likőr (elhagyható)

1. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztottam, majd vártam egy kicsit, hogy langyos legyen.

2. Közben a tojásokat szétválasztottam, a fehérjét habbá vertem.

3. Amikor a csoki már langyos volt, akkor hozzáadtam a tejszínt, a Bailey’s-t, és a tojások sárgáját Utána óvatosan beleforgattam a fehérjét is, így krémes és habos lett.

4. Két kis tálkába kanalaztam, ha nagyon kicsi szuflés tálkákat használunk, akkor akár 4 adag is kijön belőle.

Elég tömény,bár igazi csoki-fanatikusoknak szerintem sosem elég. Egy éjszakára hűtőbe kell tenni. Másnap akár magában, akár egy kis tejszínhabbal kínálva luxus desszert.

csokoládé mousse

 

Szólj hozzá!