Fahéjas csiga 30 perc alatt

fahéjas csiga
Mit csinál a gasztroblogger, ha nincs otthon szombat reggel semmi normális reggelinek való? Csak egy nyafi gyerkőc, hogy „anyaaaa, éhes vagyok!” (Persze, amikor elmondom neki, hogy ha nem megyünk boltba, nem lesz otthon semmi ennivaló, de ennek ellenére nem akar eljönni a boltba..) Szóval adott egy szombat reggel, persze a rántottához nincs kenyér, a Cornflakes-hez nincs tej. Nézzük csak mi van a hűtőben?
Aztán eszembe jutott HahoPihe barátosném blogja, hogy mintha posztolt volna egy kakaós csigát, ami eszméletlen gyors. Hát ez lett a reggeli. Bár az eredeti recept kefír helyett túrót ír, HahoPihe pedig tejfölt, de csak kefír volt itthon. Én szoktam tejföl helyett kefírt tenni más dolgokba is, szóval itt is gondolkodás nélkül helyettesítettem. Kiskorú pedig fahéjasat akart, ezért a többség az lett.
Elkészítési idő: 10 perc+20 perc sütés
Hozzávalók:
25 dkg kefír
10 dkg cukor
5 evőkanál olaj
1 vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál sütőpor
kb. 35 dkg liszt
Tölteléknek:
5-8 dkg puha vaj
4 ek porcukor
2-3 ek fahéj vagy kakaópor
1. A kefírt, cukrot, olajat, vaníliás cukrot összekeverem egy nagyobb tálban, majd hozzáadom a sót és a sütőport, majd a lisztet. Utána kiborítottam a konyhapultra, és sodrófával kinyújtottam téglalap alakúra. Normál tészta állagúnak kell lennie, nem ilyen ragacsosnak.
2. A kinyújtott tésztát megkentem a felolvasztott vajjal, majd megszórtam cukorral és a fahéjjal. Utána a hosszanti oldal mentél feltekertem és felszeleteltem. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket.
3. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20 percig.
És vége mutathatom nektek a legújabb Bluer Design szerzeményemet. Antikolt, fehér gyönyörűség! Persze inkább majd mindenféle szép cupcake mutat jól rajta, bár szerintem a csigák is jól állnak neki.
fahéjas csiga
És a csigák a kötelező porcukorral.

Szólj hozzá!