Az úgy történt, hogy barátnős közös születésnapot tartottunk. Mindenképpen csokoládés tortát szerettek volna a lányok, de én meg úgy gondoltam, hogy egy kicsit extrább lesz. Nem lúdlábtortának indult, de a csajok szerint ez az volt, csak kicsit másképp.
Hozzávalók:
A piskótához (26 cm tortaforma)
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A krémhez:
100 gramm étcsokoládé
3 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
fél üveg házi meggylekvár
100 gramm étcsokoládé a tetejére
1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra, a tortaformát kibéleltem sütőpapírral. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgáját a cukorral habosra kevertem a robotgéppel, majd kanalanként hozzáadtam a lisztet és a végén a kakaóport. Óvatosan összekevertem a habbal, de úgy, hogy ne törjön össze, majd a tortaformába öntöttem és 35-40 percig sütöttem. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy jó e.
2. A krémhez a csokoládét vízgőz felett felolvasztottam, közben a tejszínt kemény habbá vertem a robotgéppel. Majd ha langyosra hűlt a csokoládé, akkor óvatosan belekevertem a habba, és még tettem hozzá kakaóport is.
3. Amikor kihűlt a piskóta, akkor kettévágtam, majd megkentem a lekvárral, utána pedig a krémmel.
4. A tetejére vízgőz felett felolvasztottam a csokoládét és a torta tejére csurgattam.
Szerencsére mind elfogyott annak ellenére, hogy meggy is került bele. Szerintem így kicsit pikánsabb lett és kicsit olyan lúdláb-torta féle.