Nem is tudom, hogy minek definiáljam az alábbi desszertet. Pohárkrém azt hiszem. Már nagyon régóta szerettem volna flódnit csinálni, de valahogy sohasem jött össze. Kíváncsi voltam az ízhatásra, a mák-dió-alma hármasára. És ebben a pohárkrémben a három íz tökéletes harmóniát ad.
Hozzávalók:
Alapkrém:
2 tojássárgája
2 ek liszt
1 ek méz
4 dl tej
1 bourbon vaníliás cukor
3 ek mascarpone
Mákos rész: 5 dkg darált mákot összekeverek 1 teáskanál mézzel és 2 evőkanál almás krémmel.
Almás krém: 2 almát meghámozok, kockákra vágom és felteszem főni 5 dl vízben, egy fél citrom levét csöpögtetem rá, és egy kis fahéjjal ízesítem.
Diós krém: az alapkrém feléhez 8 dkg darált diót keverek.
Babapiskóta ízlés szerint.
Alapkrém elkészítése: A tojások sárgáját összekeverjük a liszttel, a tejet a vaníliás cukorral és a mézzel felfőzöm. A meleg tejjel apránként hígítom a tojásos keveréket, majd sűrűsödésig főzöm. Ha kész, 10 percet hűtöm, majd hozzákeverem a mascarponét.
Négy pohár lett belőle nekem. Minden pohár aljára teszek mákos keveréket, az összeset szétosztom. Utána teszek rá 1-1 babapiskótát kettétörve, majd az alapkrém következik. Utána újabb babapiskóta, majd az almás krém. Végül a tetejére a megmaradt alapkrémbe belekeverem a diót és azt kanalazom a tetejére.
Jó étvágyat!
🙂 Ugyanezeket néztem pont tegnap v. tegnapelőtt az nlc-n, hogy meg kéne csinálni 🙂 Te gyorsabb voltál, nekem még nem volt időm. Jó lett?
Igen, finom lett, próbáld ki mindenképp!