Gesztenyepüré – az 5 perces klasszikus

IMG_3671_gesztenyepüré

 

Valahol olvastam, hogy a gesztenyepüré igazi hungarikum. Most próbáltam rákeresni a neten, de nem találtam hozzá hiteles forrást.  Ma gondoltam, hogy készítek egy 30 perces ebédet, bár nem Jamie félét, mert ott folyton hiányzik valami hozzávalóm. Meg azok inkább tavaszi-nyári fogások, és nem is mindig gyerekbarát. Szóval a saját 30 perces ebédem része volt egy hagymaleves, mézes-mustáros sült csirkecomb céklával (bár az tovább sült, mint 30 perc), rizs, és a desszertnek a gesztenyepüré. A gesztenyepüré az a desszert, amit bárhol, bármikor, bármennyit képes vagyok megenni. A tejszínhabból viszont csak a saját felvertet szeretem, az ilyen flakonos kinyomóst nem preferálom.

Hozzávalók: 4 főre
1 fagyasztott gesztenyepüré
1 kis dobozos habtejszín
1 kiskanál cukor

A fagyasztott gesztenyepürét kivettem, hogy egy kicsit puha legyen, majd sajtreszelőn lereszeltem. A tejszínt a cukorral robotgéppel felvertem. Négy pohárba rétegeztem őket, alulra tejszínhab, utána a gesztenye, majd megint tejszínhab. Tetejére egy kis gesztenye még díszítésnek.

Isteni finom! De gondolom nem kell bemutatnom ezt a tényleg 5 perces klasszikus desszertet.

 

Szólj hozzá!