Minden évben szoktam eltenni meggyet alkoholban. Nem kell hozzá sokminden, csak egy csatos üveg, pár kiló szép, érett és hibátlan meggy és egy kis alkohol. Van, amikor Bacardival keverem, van, amikor pálinkával. Mindegyik nagyon jó szokott lenni.
Desszertekbe is tökéletes, de bóléhez adva is mennyei. Vagy csak úgy magában az esti film mellé pár darab.
Most rumba áztattam őket. Telepakoltam a csatos üveget meggyel, felöntöttem rummal (lehet Bacardi-féle rum is, vagy a klasszikus rum), szórtam hozzá egy kis cukrot is. És ment a kamra polcára.
Bár eddig soha nem csinált egyik sem ilyet, de amikor kinyitottam kicsit pukkan, szóval erre vigyázzatok. Lehet, hogy az üveg hibája, befőttes üveg esetén nem pukkant soha. Vagy a rum nem volt megfelelő, vagy az volt a baja, hogy már eszegettem belőle esténként.
Szóval tegyetek el alkoholos meggyet. Mert finom.
Gyertek, csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz, ott is van sok móka és kacagás!