Így csinálj kókuszos tejberizst!

tejberizs

 

Nemrég az Aldiban vettem kókusztejet. Korábban még sosem vettem, gondoltam, tökéletes lesz tejberizshez. Volt is még otthon kimondottan tejberizsnek való rizs (dmben vettem, tényleg az a neve, hogy tejberizs, de amúgy arborio ennek a rizsnek a hivatalos neve), szóval egy nagyon egyszerű édességből egy nagyon különlegeset csináltam.

A kókusztej valami isteni finom volt, pedig csak egy kicsit nyaltam bele. Szóval azt hiszem, innen már csak is ilyen kókuszos tejberizst fogok csinálni.

Hozzávalók:
1 doboz kókusztej, azt hiszem talán 3 dl volt
ennek megfelelő mennyiségű tejberizsnek való rizs
1 zacskó vaníliás cukor
2 evőkanál sima cukor
ha szükséges még, akkor egy kis tej

A kókusztejet feltesszük egy edénybe a tűzhelyre, beleszórjuk a rizst, a cukrot és 25 percig kavargatva főzzük. Utána lefedjük és hagyjuk, hogy a rizs megszívja még magát. Fontos, hogy ne legyen nagyon száraz, hanem inkább még legyen rajta tej, amikor lefedve hagyjuk pihenni.

Díszítettem eperrel is, ahogy fentebb látjátok, de aztán lekvárral ettük meg. Házi sárgabarack lekvár volt. Oké, jobban illett volna hozzá mondjuk egy kis ananász, vagy csokoládé rácsurgatva, de most a lekvár győzött.

tejberizs

 

Várlak  a Facebook oldalamon is, ha belekukkantanál Bonnie konyhájának hétköznapjaiba, kulisszatitkaiba.

“Így csinálj kókuszos tejberizst!” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Finom lett, s mi is a lekvárra szavaztunk mellé. Köszi a receptet, Bonnie:) Andi

    Válasz
  2. Finom lett, s mi is a lekvárra szavaztunk mellé. Köszi a receptet, Bonnie:) Andi

    Válasz
  3. Andi, örülök neki, hogy ízlett! Lekvárral a tuti! 🙂

    Válasz
  4. Andi, örülök neki, hogy ízlett! Lekvárral a tuti! 🙂

    Válasz

Szólj hozzá!