Fokhagymás spenót – a nagy kedvenc

IMG_3902_fokhagymás spenót

A kedvenc éttermemben a kedvenc ételem. Az étterem a Pata Negra, egy spanyol tapasz bár. Az étel pedig a fokhagymás spenót. Ha oda megyünk vacsorázni a csajokkal, ilyet tuti rendelünk. Gina az egyik alkalommal három adagot megevett, ez volt az előétel, a főétel és a desszert is neki.

Otthon próbáltam rekonstruálni az ételt, hasonlít, de azért nem az igazi. De kipróbálni mindenképpen érdemes, mert nagyon finom.

Hozzávalók: 2 főre
200 gramm leveles spenót
3 szelet fekete erdei sonka (vagy serrano sonka)
3 gerezd fokhagyma
natúr sajtkrém (egy fél  tubusos, vagy 3 evőkanál mascarpone)
olívaolaj, só, bors

A spenótot megmossuk és egy kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát (szeletekre szoktam vágni), és a kis szeletekre vágott sonkát is. Sózzuk, borsozzuk, én mindig frissen őrölt borsot használok. Amikor már összeesett a spenót és a fokhagyma is megsült, akkor hozzáadjuk a sajtkrémet egy elkeverjük. Kész is.

Most főztem tésztát, és arra tettem a spenótos részt, de magában is nagyon finom. Azt hittem, hogy Kiskorú így majd megeszi. Tévedtem. Szedhettem le a tésztákról a spenótot…

spenótos tészta

 

Szólj hozzá!