Lazac cukkinivel
Ahogy keresgéltem a karácsonyi sütis fotókat, hogy végre leírjam a recepteket, találtam kettő másikat is, amit még nem posztoltam.

Az egyik egy rém egyszerű tészta-recept. Lazac kell hozzá és cukkini. Meg egy kis olívaolaj. Mértékegységet nem tudok írni, tényleg, fogalmam sincs, hogy mi hány deka. Friss lazacot szoktam venni hozzá, egy darabot, ilyen előrecsomagolt szokott lenni az Auchanban. Cukkiniből két darabot, én szeretem. Tészta pedig két marékkal talán. Mondjuk a tésztát én mindig elszámolom, általában sokkal több lesz…

A lazacot kis kockákra vágom, a cukkiniket pedig félbe és utána karikára. Kis olívaolajon elkezdem sütni a lazacot, fűszerezem egy kis durvára darált vegyes borssal. Amikor már késznek tűnnek, akkor kiveszem őket az edényből, a cukkiniket dobom bele és sütöm. Közben felteszem főni a tésztát is. Amikor a cukkinik megsültek, akkor visszarakom a lazacdarabkákat, átforgatom, majd ha kész a tészta, akkor azt is hozzáadom, kis olívaolajat öntök még rá és már tálalható is. Mindez körülbelül 15 perc.

Szólj hozzá!