Rizsfelfújt gránátalmás meggylekvárral

rizsfelfújt

 

Kiskorú egyik kedvence, azonnal elfogyott az egész tepsi. Na, az ilyen ebédeket szeretem, amikor elfogy a főztöm. Azt már csak félve merem megírni, hogy egy egész üveg lekvár elfogyott hozzá. Ez pedig most nem házi lekvár volt, hanem Aldis, gránátalmás-meggyes verzió, isteni finom.

Hozzávalók:
1,5 bögre tejberizsnek való rizs (még mindig a Drogerie Markt-os verzió a kedvenc)
5 bögre tej
1 bögre víz
4 evőkanál cukor
1 bourbon vaníliás cukor
4 tojás
50 gramm vaj
A tetejére: gránátalmás meggylekvár (vagy bármilyen lekvár)

1. A tejből, vízből, cukorból, vaníliás cukorból tejberizst főztem, kb 25 perc alatt megduzzadt a rizs. Fedő alatt kell elkészíteni, de jó párszor meg kell keverni, nehogy leégjen.

2. Utána összekevertem a vajjal, hogy elolvadjon benne. Hagytam kihűlni.

3, Közben a tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. Amikor a tejberizs már langyos lett, akkor hozzáadtam a tojások sárgáját, majd óvatosan a fehérjéket is belekevertem.

4. Kivajazott tepsibe/jénaiba tettem a rizses masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütöttem.

5. Tetejére lekvárt kanalaztam és tálaltam.

Hamar elfogyott. Nagyon finom savanyú lekvárral. Legalábbis mi így szeretjük.

rizsfelfújt

 

Szólj hozzá!