Könnyű kávétorta születésnapra

kávé torta

 

Testvérem születésnapja már lassan egy hónapja volt, de egészen mostanáig nem sikerült összehozni a találkozót. Kávétortát kért, és már akkor tudtam, hogy nem az a nagyon kávés lesz, mint amit anyunk szokott neki csinálni. És a vajas krémért sem rajongok, szóval egy kicsit egyszerűsítettem a receptem.

A torta díszítését nem vittem túlzásba, „pucér” tortát akartam neki, ahol jól látszanak a rétegek. Talán túlságosan is jól látszottak. Viszont a fényképek nem a legjobbak, az esti fényeknél nehéz fotózni.

Hozzávalók:
Piskótához (18 cm-es tortaformához):
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
fél dl eszpresszó kávé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
500 gramm mascarpone
1 dl eszpresszó kávé
4 evőkanál porcukor

1. A piskótához kettéválasztottam a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá vertem. A sárgájákat a cukorral fehéredésig kevertem a habverővel, majd hozzáadtam a kihűlt kávét és kanalanként a lisztet, majd a kakaóport.

2. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a tésztát. 30-35 percig sütöttem.

3. A krémhez a mascarponét összekevertem a hideg kávéval és a cukorral, ha szükséges, akkor még édesíthetjük további kanál cukorral.

4. Amikor a piskóta megsült, hagyom teljesen kihűlni, majd felvágom 3 részre. A szintek között megkenem a krémmel, a tetejére is kenek, majd mehet a hűtőbe.

5. Most eperrel díszítettem, pedig igazán szép  nagy kávészemekkel lett volna, de emiatt nem vettem egy egész zacskó kávét, a kapszulákban pedig sajnos por van.

kávé torta

Szólj hozzá!