Már eleve későn értem haza, edzés után fáradt is voltam, de még a feladatlistán ott volt egy torta holnapra. És hát az „osztálytársaknak” nem illik csalódást okozni. És hát Ildi barátnőm szülinapja lesz. Szóval gyorsan összedobtam ezt a tortát. Tényleg mértem stopperórával, mert gondoltam, hogy ha már a 30 perces teljes menüsorok a menők, akkor mi lenne, ha mostantól 15 perces édességeket készítenénk? Ő az első a sorban. Bár Jamie mindent kikészít, én most lusta voltam, szóval azzal, hogy kerestem a dolgokat, tuti lehet spórolni pár percet. Meg telefonálni sem kell közben.
A torta leírást Katikának ajánlom.
A hozzávaló eszközök:
egy aprító, egy robotgép (nem baj, ha nem piros és ha nem ilyen profi). Ha nincs aprítód, akkor úgy is meg lehet oldani, hogy a kekszeket egy zacskóba teszed és egy fakanállal szétvered. Feszültséglevezetőnek is tökéletes, ha épp elmaradt az aznapi edzés. Robotgépnek pedig a kézi is tökéletes.
Kell még egy 26 cm-es tortaforma, és pár kanál, meg egy citromreszelő, három keverőtál (ha nem keverőtálas a robotgép), egy szűrő
Hozzávalók:
1 zacskó Zabfalatok keksz, 8 dkg vaj, 500 gramm túró, 500 gramm mascarpone, 1 citromos Activia joghurt, 1 citrom, 1 narancs, 5 evőkanál porcukor, 1 meggybefőtt
1. A kekszet az aprítóban teljesen szétmorzsolom, vagy zacskóba téve szétverem, majd beleteszem egy keverőtálba. A vajat megolvasztom folyékonyra, akinek van mikrója, annak ott ajánlom. Utána beleöntöm a kekszre, kanállal összekeverem. A kapcsos tortaformába beleszórom a vajas kekszet és a kanál fejével lenyomogatom, hogy szépen egyenletesen, hogy mindenhova jusson. Berakom a hűtőbe.
2. A másik keverőtálba, vagy a robotgép keverőtáljába belekanalazom a mascarponét, túrót, citromos joghurtot, belekanalazok 5 evőkanál porcukrot. A narancsot kettévágom, kézzel belefacsarom a levét. A citrom héját a reszelőn belereszelem, de figyelni kell, hogy a fehér rész ne nagyon kerüljön bele, mert keserű lesz. Utána a citrom levét is belefacsarom. Robotgéppel jól összekeverem.
3. Közben a meggybefőttet egy szűrőbe öntöm, a levéből egy keveset (bocs Kati, nem mértem le mennyi volt, de kb 1 dl) beletettem a túrós-mascarponés krémbe, hogy szép rózsaszín legyen. Habverővel még vertem egy kicsit, majd a kekszes alapra kanalaztam, elkentem szépen egyenletesen, és a hűtőbe került.
Jó neki, ha áll egy éjszakát a hűtőben, és másnap a lecsöpögtetett meggyel lehet díszíteni a tetejét. Szeletelésnél nem mindig lesznek tökéletes torta szeletek, ha valaki olyanra vágyik, akkor keverjen a krémbe egy kis zselatint (a zacskóján található feltételek szerint). Én személy szerint nem szeretem a zselatint, inkább esszük a nem tökéletes szeleteket.
Finom, kedvelem a gyorsan elkészíthető sütiket.
A zacskó zabfalatok keksz hány dekás?
Kedves Mária,
215 grammos. De készíthető másféle keksszel is, akár kakaóssal is.
Üdv,
Bonnie
A Zabfalatoktól még diétásabb is lesz, gyorsan elkészíthető, finom lehet, elmentem!
Jó ötlet, mondjuk az igazi túró a robotgépben szétesik, lehet, hogy attól volt kicsit folyékony a cucc? Joghurt helyett főzött krémmel összekeverve nem próbáltad?
Szia Krisz,
nem próbáltam főzött krémmel, de egy kis zselatin csodákat tesz vele. 🙂
Üdv,
Bonnie