A múltkori nem sikerült macaron után nem adhattam fel, muszáj volt megint nekiállnom, és csakazértis csinálni egy jó macaront. Most egy másik receptet próbáltam ki, ez sokkal jobb,mint a korábbi, jobb az állaga, könnyebb vele dolgozni és nem is folyt szét.
A sütésnél még kell tesztelnem a sütőt, először nem lett talpacskájuk. Aztán rájöttem, hogy alulról kellene sütni kicsit, és máris jöttek azok a talpacskák. Fehéret szerettem volna, de mivel a mandula nem olyan volt, ami héj nélküli őrölt, ezért esélytelen is lett volna. Szóval ilyen szép világosbarnák lettek, kicsit olyan, mintha mákos lenne a mandulahéjaktól.
A receptet TücsökBogár oldaláról néztem, és nekem még nem olyan szépek, mint neki, de nem adom fel! Én nem csokis krémet tettem bele, hanem csipkebogyólekvárt. Nagyon finom lett vele.
Hozzávalók:
80 g tojásfehérje (ez 3 M-es méretűnek felel meg), 25 g cukor, 100 g finomra darált mandula, 100 g porcukor, 100 g cukor, 35 g víz