Így készítsd a legfinomabb tejszínes spenótot!

tejszines spenot
A spenót nagy kedvencem, főleg ez a nagyon fokhagymás, tejszínes verzió, amibe egy kis sonkát is bele szoktam csempészni. A spenót mindamellett, hogy nagyon finom, még egészséges is, ugyanis tele van vassal, A-, C- és K-vitaminnal, sok benne a magnézium és a kálcium és a folsav is. Ezen kívül fontos élelmi rost-forrás, kiváló tisztító és méregtelenítő hatással van a szervezetre és az emésztésre.

Ez az étel roppant hamar elkészül és nagyon finom! Fontos, hogy friss spenótot használjunk hozzá, vagy ha fagyasztottat veszünk, akkor se pürét válasszunk, hanem olyat, amiben a spenótlevelek egyben vannak lefagyasztva.

Hozzávalók (2 főre)
200 gramm friss spenótlevél
200 ml Meggle Mesterkrém
3 gerezd fokhagyma
3-4 szelet sonka (csirkemellsonka vagy fekete erdei sonka)
só, bors, olívaolaj, egy evőkanál vaj

A sonkát egy kis olajon megsütöm, majd félreteszem. A vajat megolvasztom és rászóróm a megmosott spenótleveleket, majd lefedem egy fedővel, hogy kicsit összeessen. Közben a fokhagymát felszeletelem, egyet pedig fokhagymanyomóval összenyomok. Amikor már összeestek a spenótlevelek, akkor felöntöttem a Meggle Mesterkrémmel, hozzáadtam a fokhagymát, a sót, borsot és egy kis vizet is, és összefőztem. Kb 5-8 perc után hozzáadtam a sonkát és már kész is.

spenot
Ha tetszett a recept, gyere a Facebook oldalamra, vagy kövess az Instagramon! Várlak!

Szólj hozzá!