Kiskorú hozott nekem málnát, hogy csináljak belőle neki sütit. Már úgyis régóta gondolkodtam egy brownie-málna pároson, mert sok bloggertárs megsütötte már, úgyhogy jöjjön az én verzióm. Laktózmentes lett, hogy jusson belőle a laktózérzékeny Andi barátnőmnek is, aki imádja a browniet.
A korábbi brownie recepten módosítottam annyit, hogy került bele málna is. Időben sütéssel együtt fél óra alatt kész van. Érdemes kipróbálni, mert eszméletlen finom.
Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé, én 60 és 80 %-os csokiból csináltam
10 dkg laktózmentes vaj
4 tojás
30 dkg cukor
14 dkg liszt
300 gramm málna
1 vaníliás cukor
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Közben habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a már kihűlt csokoládét is hozzáadjuk. Beleöntjük a lisztet, és csomómentesre keverjük. A málna felét a tésztába keverjük, másik fele pedig megy a tetejére.
15 percig sütöttem légkeveréses módban 160 fokon, mert véletlenül sem szabad kiszárítani.
Gyertek, csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz, vagy nézzétek meg az ételfotóimat az Instagramon, bonnieanita néven megtaláltok.
Málna leszedve ,indulok sütni!
Milyen lett? 🙂