KitKat torta – mert néha kell egy kis szünet!

kitkat torta

Kiskorú soron következő születésnapjára készült a torta. Már régóta kinéztem ezt a tortát, mert olyan jól néz ki, nagyon jópofa. Igaz az előtte lévő éjszakát ezzel töltöttem, de megérte. A neten rengeteg receptet átnéztem, végül gasztrotárs-barátnő, Nassoló Naplopó receptjét választottam. Benne bízok, mert képzett cukrász és olyan tortákat készít, hogy csak na!

El kell mondjam, hogy még soha nem sikerült ilyen jól piskótám és a csokoládékrém is valami mennyei lett. Szóval bátran ajánlom ezt a receptet mindenkinek. Nem is annyira bonyolult, szóval, aki szeretne tuti csokoládétortát készíteni és feldobni egy kis csokival és cukorkával a díszítést, az mindenképpen próbálja ki. Aztán ha kész vagyunk vele, akkor jöhet egy kis szünet. Have a break – have a KitKat! 🙂

Hozzávalók:( 18 cm-es tortaformához)
A piskótához:
150 gramm cukor, és 60 gramm cukor a tojásfehérjéhez
263 gramm liszt (ebből 3 evőkanál lisztet kell cukrozatlan kakaóporra cserélni, ha kakaós piskótát szeretnénk)
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 sütőpor

A krémhez:
4 tojás
200 gramm cukor
2 zacskó vaníliás cukor (helyette nekem egy kis vanília aroma ment bele)
230 gramm vaj
250 gramm jó minőségű étcsokoládé (Lidl-ben min 60%-os)
40 gramm cukrozatlan kakaópor

A tetejére:
9 zacskó KikKat
2 zacskó mogyoróval teli színes cukordrazsé (Lidl)

1. A sütőt előmelegítettem 175 fokra. A 18 cm-es tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az oldalát is úgy, hogy a sütőpapír magasabb legyen, mint a tortaforma széle. Ez azért fontos, hogy legalább olyan magas legyen a torta, mint a KitKat csoki szelet.

2. A lisztet, a kakaóport, a sütőport elkevertem egy kis edényben. A tojásokat kettéválasztottam, majd a fehérjét a 60 gramm cukorral habosra vertem. A sárgájákat pedig a 150 gramm cukorral habosra vertem, majd hozzákevertem a tejet és az olajat is. Hozzáadtam a lisztes keveréket, még mindig habverővel, majd utána kanállal óvatosan összeforgattam, és máris mehetett a formába. 50 percig sütöttem, fontos, hogy a közepe is jól megsüljön. Tűpróba mindenképpen szükséges a végén.

3. Amikor megsült a piskóta, kivettem a formából és fejre állítottam, hogy a tetején a pukli visszamenjen. Persze annyira nem ment vissza, úgyhogy inkább levágtam és megettem.

4. Amíg sül a tészta, addig van idő elkészíteni a krémet. A tojásokat a cukorral addig hevítettem egy edényben, amíg a cukor elolvadt, majd ment a tálas robotgépbe, és az kevergette nekem amíg habos nem lett. Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztottam, hozzáadtam a kakaóport is és a vaníliaaromát is. Amikor már habos lett a tojásos keverék, akkor hozzákockáztam a vajat, nem baj, ha nem olvad el azonnal (mondjuk nekem nem volt hűtőből kivett, mert kint maradt az asztalon és így azonnal elkeverte a gép). Utána a langyos csokoládét is hozzácsurgattam és még jól elkeverte a robotgép.

5. Közben megsült a piskóta. Meg kell várni, amíg teljesen kihűl, aztán felszeleteljük. Nagyon-nagyon szép lett a belseje és könnyű volt vele dolgozni. A krémmel jól megkentem  a szinteket. Olyan magasra csináltam, hogy pont legyen még egy kis perem a cukorkáknak. Bekentem az egész tortát a krémmel.

6. Óvatosan kibontottam a KitKat csokikat, előtte hűtőben voltak kicsit, hogy ne olvadjanak meg a kezemben. Kettesével törtem szét a csokikat. Majd a torta oldalára „ragasztottam” őket. A csokikrém azonnal odavonzotta őket. Majd egy szalaggal átkötöttem, hogy megtartsa. Aztán a cukorkákkal megszórtam és mehetett is a hűtőbe.

KitKat torta

Másnap volt aztán nagy örömködés és boldogság, amikor meglátták a gyerekek a tortát. Az anyukáknak csak annyi kommentje volt, hogy jobb, mint a cukrászdai csokitorta.

csokitorta

csokitorta

“KitKat torta – mert néha kell egy kis szünet!” bejegyzéshez 0 hozzászólás

  1. Kedves Bonnie, Mennyi idő elkészíteni a tortát? Ha este hatkor szeretném felvágni akkor reggel elég elkészítenem?
    Köszönöm 😉

    Válasz
  2. Szia Zsuzsa,
    Mivel meg kell várni a piskóta kihűlését, olyan 3-4 órát mondanék.
    Üdvözlettel,
    Bonnie

    Válasz

Szólj hozzá!