Legalábbis az én Kiskorúm számára ezek voltak idén a legtutibb torták. Már amiket tőlem kapott. Készült az óvodába Darth Maul, ami vaníliakrémes volt. Aztán készült a kis barátjával tartandó fiúbuliba a három Ninja, Cole (fekete), Kai (piros) és a kedvenc Zane (fehér). Ezek már csokikrémesek voltak. De az a vaníliakrém mennyei volt… szóval simán máskor is el fogom készíteni, akár pohárkrémekbe is.
A recept pedig a nagyon bevált, amit a KitKat torta esetén is használtam, Nassoló Naplopó receptjei. A legtutibb piskóta recept!
Hozzávalók:( 24 cm-es tortaformához, a három ki Ninja ilyen 10 cm-es átmérőjű tortagyűrűs, oda elég ennek a mennyiségnek a fele)
A piskótához:
150 gramm cukor, és 60 gramm cukor a tojásfehérjéhez
263 gramm liszt (ebből 3 evőkanál lisztet kell cukrozatlan kakaóporra cserélni, ha kakaós piskótát szeretnénk)
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 sütőpor
A csokoládékrémhez: (én teljes adagot csináltam a három kis Ninjához, mert megettük magába a krémet, ami maradt, annyira finom)
4 tojás
200 gramm cukor
2 zacskó vaníliás cukor (helyette nekem egy kis vanília aroma ment bele)
230 gramm vaj
250 gramm jó minőségű étcsokoládé (Lidl-ben min 60%-os)
40 gramm cukrozatlan kakaópor
A vaníliakrémhez (24 cm-es tortához):
2 tojás
4 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg vaj
140 gramm porcukor
1 vaníliás cukor
1. A sütőt előmelegítettem 175 fokra. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral, az oldalát is úgy, hogy a sütőpapír kicsit magasabb legyen, mint a tortaforma széle.
2. A lisztet, a kakaóport, a sütőport elkevertem egy kis edényben. A tojásokat kettéválasztottam, majd a fehérjét a 60 gramm cukorral habosra vertem. A sárgájákat pedig a 150 gramm cukorral habosra vertem, majd hozzákevertem a tejet és az olajat is. Hozzáadtam a lisztes keveréket, még mindig habverővel, majd utána kanállal óvatosan összeforgattam, és máris mehetett a formába. 50 percig sütöttem, fontos, hogy a közepe is jól megsüljön. A 10 cm-es tortagyűrűkben elég 40 percig sütni. Tűpróba mindenképpen szükséges a végén. Amikor megsült a piskóta, kivettem a formából és megvártam míg kihűl.
Amíg sül a tészta, addig van idő elkészíteni a krémet. Amúgy ezt a piskótát nagyon könnyű vágni, nagyon szépek lesznek. És utána könnyű is a krémekkel is a munka.
3. A csokoládékrémhez a tojásokat a cukorral addig hevítettem egy edényben, amíg a cukor elolvadt, majd ment a tálas robotgépbe, és az kevergette nekem amíg habos nem lett. Közben a csokoládét vízgőz felett felolvasztottam, hozzáadtam a kakaóport is és a vaníliaaromát is. Amikor már habos lett a tojásos keverék, akkor hozzákockáztam a vajat, nem baj, ha nem olvad el azonnal (mondjuk nekem nem volt hűtőből kivett, mert kint maradt az asztalon és így azonnal elkeverte a gép). Utána a langyos csokoládét is hozzácsurgattam és még jól elkeverte a robotgép.
4. A vaníliakrémhez a tojásokat a tejjel, liszttel és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Itt fontos, hogy kevergessük, nehogy a végén rántotta legyen belőle, vagyis inkább palacsintatészta. Aztán félretesszük kihűlni. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémhez, robotgéppel jól elkeverjük és próbáljuk nem megenni mindet, hogy a tortába is maradjon.
A tortákat minden esetben vaj és porcukor keverékével (krémet keverve belőle) burkoltam és úgy ment rá a marcipán borítás. A marcipánokat porcukros felületen nyújtottam ki, késsel vágtam darabokra, és amennyire a kézügyességemmel sikerült, úgy formáztam.
Gyertek, csatlakozzatok a Facebook oldalamhoz is!