Marcipános szaloncukor

Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom! Karácsonyi ajándéknak is tökéletes, ha persze el nem fogy addig. És nagyon marcipános! A narancsot kihagyhatjuk belőle, de meg lehet bolondítani egy kis mandulalikőrrel is, vagy akár egy kis kávélikőrrel, akkor nagyon finom kávés marcipános szaloncukor lesz. Árban kb egy drágább bolti szaloncukorral vetekszik, de az ízélmény összehasonlíthatatlan. És itt legalább tudjuk, hogy mit eszünk.

 

hozzávalók:
(kb 30-35 db lesz belőle)

20 dkg darált mandula
15 dkg porcukor
egy marék kandírozott narancshéj
1 kisebb narancs leve/víz, ha nem akarunk nagyon narancsosat
fahéj ízlés szerint
200 g étcsokoládé (min 60%-os)

A darált mandulát egy tálban összekevertem az átszitált porcukorral, a fahéjjal, a kandírozott narancshéjjal (ezeket néha apróbb darabokra vágtam, néha csak lustán beleszórom) és a narancslével. Jól összegyúrtam, szép egyveleg masszát kell kapjunk, amiből könnyen lehet kis hengereket formázni, vagyis olyan szép szaloncukor formát.

Az étcsokit (szokásos legalább 60 %-os) felolvasztottam vízgőz fölött, majd a szaloncukrokat megforgattam benne, végül sütőpapírra szedtem és hideg helyre tettem megszáradni.

A csomagolásra mindig olyan csomagolópapírt szoktam használni, mint amilyenbe az ajándékokat rejtem, így teljes egységet mutat a fa alatt.

Szólj hozzá!