New Yorki sajttorta eperrel

new yorki sajttorta

Az idei anyák napjára készült a torta. Nagy  kedvenc, bármikor képes vagyok megsütni  és megenni. Most eperrel készítettem, ha már szezonja van. Közben persze a nagypapám névnapjátis tartottuk, így egy ilyen retro kistányérban sikerült fotóznom a tortát. Persze csak gyorsan, mert már mindenki enni akarta. El is fogyott, tuti siker, próbáljátok ki!

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz (Győri kakaós kekszet használtam)
10 dkg olvasztott, langyos vaj
75 dkg natúr tejszínes krémsajt (Philadelphia, de a mascarpone is tökéletes a célra)
15 dkg porcukor
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 citromos joghurt
3 tojás
500 gramm eper

1. A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni.
2. A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a joghurttal, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 50 percre.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában.
3. Az epreket megmostam, négybe vágtam, egy edénybe a tűzhelyre tettem. Szórtam rá egy kis cukrot (kb egy evőkanál) és kicsit hagytam összeesni. Így kicsit szószos lesz a tetején a gyümölcs.
4. Amikor kihűlt a torta és a gyümölcs is langyos már, akkor rákanalaztam az epreket, egyenletesen eloszlattam. Egy éjszakát a hűtőben kell tárolni. 
sajttorta_kicsi

Szólj hozzá!