New Yorki sajttorta málnával

Még egy szülinapi torta, ez Eszternek készült. Eredetileg a mascapronés változat volt tervben (amit nem kell sütni), de gondoltam, hogy az már kezd unalmassá válni és inkább készítettem ezt a málnás sajttortát. Stahl Judit receptje, a legtutibb!
Hozzávalók:
25 dkg darált keksz (Győri kakaós kekszet használtam)
10 dkg olvasztott, langyos vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt (Philadelphia, de a mascarpone is tökéletes a célra)
15 dkg porcukor
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl tejföl
3 tojás
500 gramm málna
1 piros tortabevonó zselatin
A kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőben 10 percig kell sütni.
A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a tejföllel, végül egyenként adjuk hozzá a tojásokat.Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 50 percre.
Rácson hagyjuk kihűlni a formában, majd egy éjszakát a hűtőben tároljuk.
Másnap málnát tettem a tetejére és készítettem egy piros tortazselét és csak megkentem vele a málnaszemeket, hogy szép fényesek maradjanak és ne potyogjanak le a tortáról.

“New Yorki sajttorta málnával” bejegyzéshez 5 hozzászólás

  1. Ez vajon tojás nélkül is működik? (tojásallergia miatt kérdezem,)

    Válasz
  2. Szia,
    szülinapra sütöttem meg életem első cheesecake-jét a Te recepted szerint. Annyit változtattam – mert a családból van, aki nem szereti sütiben a gyümölcsöt -, hogy kihagytam a gyümölcsöt a tetejéről. Helyette viszont csináltam egy meggyöntetet, és abból szedhetett a torta mellé, aki szereti. Mindenkinek ízlett! Egyszerű az elkészítése, egyszerű, nem komplikált alapanyagokból, és nagyon-nagyon finom! (A Győri teljes kiőrlésű kakaós keksz eszméletlenül jól passzolt a sajtos krémhez! Színben, ízben egyaránt.)
    Ezentúl is ezt fogom használni!
    Köszi!

    Még valamit: sütéskor alufóliával burkoltam körbe a kapcsos tortaformát és tepsibe állítva sütöttem meg, amibe vizet tettem. Bár nem írtad, de a legtöbb helyen így javasolták. Nem tudom, anélkül is ilyen finom lett volna, de szerencsére el nem rontottam. 🙂 Ja, és nekem a 175 fokos sütőben kb. 15 perccel tovább tartott a sütés, de nyilván a sütők nem egyformák.

    Válasz
  3. Szia,
    szülinapra sütöttem meg életem első cheesecake-jét a Te recepted szerint. Annyit változtattam – mert a családból van, aki nem szereti sütiben a gyümölcsöt -, hogy kihagytam a gyümölcsöt a tetejéről. Helyette viszont csináltam egy meggyöntetet, és abból szedhetett a torta mellé, aki szereti. Mindenkinek ízlett! Egyszerű az elkészítése, egyszerű, nem komplikált alapanyagokból, és nagyon-nagyon finom! (A Győri teljes kiőrlésű kakaós keksz eszméletlenül jól passzolt a sajtos krémhez! Színben, ízben egyaránt.)
    Ezentúl is ezt fogom használni!
    Köszi!

    Még valamit: sütéskor alufóliával burkoltam körbe a kapcsos tortaformát és tepsibe állítva sütöttem meg, amibe vizet tettem. Bár nem írtad, de a legtöbb helyen így javasolták. Nem tudom, anélkül is ilyen finom lett volna, de szerencsére el nem rontottam. 🙂 Ja, és nekem a 175 fokos sütőben kb. 15 perccel tovább tartott a sütés, de nyilván a sütők nem egyformák.

    Válasz

Szólj hozzá!