Pizza-pizza-pizza

Mára két ebédterv volt, vagy fasírt, vagy pizza. Kiskorú az utóbbit választotta, ami nem meglepő. Az egyik kedvenc. Mondjuk a másik Joker-kaja (amit bármikor megeszik) a fasírt. 🙂

Az alábbi recept alapján csináltam a tésztát. Szóval kell hozzá liszt (500 gramm), élesztő, olívaolaj és víz. Rendes kockaélesztőt használtam, egy felet, ezt feloldottam kb. 1,5 deci langyos vízben. Aztán a liszthez öntöttem, majd összegyúrtam, és még annyi vizet tettem hozzá, hogy összeálljon a tészta. Olívaolajból kb. 1-2 evőkanálnyit tettem hozzá. Mivel sós pizzát készítettem, ezért tettem hozzá sót, borsot és egy kis bazsalikomot is. (Oregánóval jobb, de az most valamiért nem volt itthon.) Így nézett ki:

IMG_2943_pizza1

Addig kell gyúrni a tésztát, amíg szép egyenletes nem lesz. Letakartam konyharuhával és kelesztettem duplájára.

IMG_2945_pizza2

 

Amikor megkelt, akkor lisztes deszkán kinyújtottam, megkentem paradicsomszósszal. Most lusta-módban egy konzerv előre ízesített, tésztára való paradicsomszószt tetten, de sokkal finomabb, ha igazi paradicsomból, bazsalikomból, olívaolajból és fokhagymából főzünk rá szószt. Az egyik oldalára szalámi és pepperóni került, a másik (gyerek) oldalra pedig sonka és kukorica. A tetejére sajtot reszeltem, mozarella hiányában sima trapista volt.

IMG_2949_pizza3

Előmelegített sütőben 250 fokon kb 10-15 percig sütöttem. Jó étvágyat!

IMG_2964_pizza5

Szólj hozzá!