Ez a torta egy számomra különleges ember kedvenc tortája. Sokféle receptet néztem a neten, végül az alábbi alapján készült.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortához:
A piskótához:
70 g vaj
70 g porcukor
3 db tojássárgája
120 g olvasztott, 70%-os narancsos étcsokoládé
3 db tojásfehérje
70 g liszt
A bevonóhoz:
150 g minimum 70%-os étcsokoládé
30 g vaj
A töltéshez:
150 g forró baracklekvár
A piskótához az étcsokit vízgőz fölött felolvasztottam, közben a tojásfehérjéket felvertem kemény habbá. A vajat habosra kevertem a cukorral és hozzáadtam a tojássárgájákat is, és fehéredésig vertem habverővel. Amikor már habos és sokkal világosabb sárga lett, akkor hozzáadtam a felolvasztott étcsokit. Fontos, hogy langyos legyen a csoki, mert ha forró, akkor rántottát csinál a tojásból. Majd kis adagokban hozzáadtam a lisztet, és végül óvatosan a tojásfehérjéket is. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral és előmelegített sütőben, 180 fokon sütöttem 45 percet. Tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült e.
Amikor kihűlt a piskóta, akkor egy kis edényben felforrósítottam a lekvárt és megkentem vele. Ketté kell vágni a tortát, a közepére kell kenni a forró lekvárt. Majd a tetejére és az oldalára is kentem a lekvárból. Legalább 1 órát hűtőben kell tárolni.
Utána én simán felolvasztottam a csokit, egy kis vajat tettem hozzá és ezzel borítottam be a tortát. Újra hűtőbe tettem, hogy megszilárduljon a csoki a tetején.
Jó étvágyat!
nagyon szép szerkezete lett a tortának! ezt a receptet én is ki fogom próbálni! köszi!
nagyon szép szerkezete lett a tortának! ezt a receptet én is ki fogom próbálni! köszi!
Köszi! 🙂
én ki próbáltam nagyon finom
én ki próbáltam nagyon finom
Zuzana, örülök neki. 🙂
Zuzana, örülök neki. 🙂